ГоловнаСвіт

Патріарх Кирило назвав права людини "людинопоклонством" і "глобальною єрессю"

Предстоятель РПЦ закликав "захистити православ'я" від впливу Заходу

Патріарх Кирило назвав права людини "людинопоклонством" і "глобальною єрессю"
Фото: inforesist.org

Предстоятель Російської православної церкви (РПЦ) Кирило (Гундяєв) вважає, що захищаючи свої права, люди почали "виганяти" Бога зі свого життя і з життя суспільства.

Про це повідомляє "Интерфакс".

На його думку, в Новий час універсальним критерієм істини стала людина і її права, і почалося "революційне вигнання Бога з людського життя, з життя суспільства", і цей рух спочатку охопив Західну Європу, Америку, а потім і Росію.

"Сьогодні ми говоримо про глобальну єресь людинопоклонства, нового ідолопоклонства, що викидає Бога з людського життя. Нічого подібного в глобальному масштабі ніколи не було. Саме на подолання цієї єресі сучасності, наслідки якої можуть мати апокаліптичні події, Церква повинна спрямовувати силу свого захисту, свого слова, своєї думки. Ми повинні захищати православ'я", - сказав він під час урочистих заходів з приводу свята Торжества православ'я після літургії в храмі Христа Спасителя.

Патріарх також закликав захистити православ'я від цього впливу.

"Сьогодні з новою і новою силою, вже в масштабах цілої планети, розвивається ця ідея життя без Бога. І ми бачимо, як робляться зусилля в багатьох процвітаючих країнах законом затвердити право будь-якого вибору людини, в тому числі і найбільш гріховного, що суперечить слову Божому, поняттю святості, поняттю Бога", - заявив патріарх.

Предстоятель також зазначив, що його першими вчителями були сповідники - дід і батько, які пройшли тюрми і табори "не тому, що вони порушували державні закони, а тому, що відмовилися зрадити Господа і Православну церкву".

Він також закликав віруючих "не замикатися в гетто, а подібно апостолам іти в світ і проповідувати".

Нагадаємо, раніше в РПЦ запропонували видалити "аморальні" оповідання Буніна і Чехова зі шкільної програми.

Раніше патріарх Кирило оголосив безбожжя державною ідеологією України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram