ГоловнаСвіт

У Ростові-на-Дону розбився пасажирський "Боїнг" авіакомпанії FlyDubai (оновлено)

Загинули всі 62 людей, які перебували на борту, в тому числі три українці.

Пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії FlyDubai розбився в суботу вночі, коли заходив на посадку в аеропорту Ростова-на-Дону.

Як повідомляє російське МНС, жертвами авіакатастрофи стали 62 людини: 55 пасажирів і 7 членів екіпажу. Серед пасажирів були 18 чоловіків, 33 жінки, 4 дитини. Серед них були туристи, які летіли сім'ями з відпочинку за путівками. Список загиблих опубліковано на сайті МНС Росії.

Оновлення. FlyDubai повідомила про громадянство пасажирів літака, що розбився Boeing 737-800. За інформацією авіакомпанії, на борту лайнера пребували 44 росіянини, вісім громадян України (сім дорослих і одна дитина), два громадянини Індії, громадянин Узбекистану. Всього цим рейсом летіли 55 пасажирів.

Екіпаж складався з семи чоловік - двох громадян Іспанії, росіянина, громадянина Киргизії, громадянина Кіпру, громадянина Сейшел і громадянина Колумбії.

Обставини катастрофи уточнюють. ТАСС пише, що літак у складних умовах не зміг одразу зайти на посадку і пішов на друге коло, під час повторного заходу сталася аварія. Уламки літака розкидано по злітно-посадковій смузі, від удару об землю сталося займання.

"Ми висловлюємо наші найглибші співчуття сім'ям пасажирів і членів екіпажу. Усі в компанії FlyDubai перебувають у стані глибокого шоку, ми переживаємо разом із сім'ями і близькими тих, кого це торкнулося. Ми поки що не знаємо всіх обставин катастрофи, але ми працюємо в тісному контакті з владою, щоб установити причину. Ми робимо все можливе, щоб подбати про постраждалих, і будемо допомагати близьким тих, хто перебував на борту", - прокоментував авіакатастрофу гендиректор авіакомпанії Гейт Аль Гейт.

Авіакатастрофа рейсу FZ-981 Дубай - Ростов стала першою в історії авіакомпанії FlyDubai.

Нагадаємо, 31 жовтня 2015 року в небі над Єгиптом підірвали літак Airbus A321 російської компанії "Когалымавиа". Всі 224 людини, які перебували на борту, загинули. Відповідальність за катастрофу взяли на себе бойовики угруповання "Вілайят Синай", які присягнули на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram