ГоловнаСвіт

Пентагон підтвердив виведення більшої частини російської ударної авіації з Сирії

РФ підтримує владу Сирії винятково з використанням артилерії

Пентагон підтвердив виведення більшої частини російської ударної авіації з Сирії
Фото: минобороны.рф

Офіційний представник Центрального командування збройних сил США підполковник Патрік Райдер заявив, що Росія вивела велику частину своєї ударної авіації з Сирії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За словами представника Пентагону, удари на підтримку дій сирійської влади здійснюються винятково з використанням артилерії замість авіації.

"У них (Росії, - ред.), як і раніше є (в Сирії, - ред.) вертольоти і транспортні літаки. Але ми бачимо, що найбільша кількість літаків, які здійснювали обстріли, покинули Сирію", - заявив Райдер.

Він зазначив, що США в останні дні не фіксували російських авіаударів, у тому числі на підступах до Пальміри, захопленої "Ісламською державою".

Нагадаємо, Росія почала військово-повітряну операцію в Сирії 30 вересня 2015 року.

США, Британія та інші країни НАТО заявляють, що основною метою російських військових була помірна опозиція сирійському президенту Башару Асаду. Правозахисні організації також звинувачували Москву в загибелі мирних жителів і руйнуванні цивільної інфраструктури.

Москва послідовно заперечує всі ці звинувачення, наполягаючи, що здійснювала бомбардування позицій "Ісламської держави".

Наприкінці лютого 2016 року в переговорах, що проводилися під егідою ООН за участю країн Заходу і Росії, було досягнуто домовленості про перемир'я між урядом Асада та декількома десятками опозиційних груп.

Президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення основних військових сил РФ із Сирії з 15 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram