ГоловнаСвіт

У Бразилії поліція розігнала акцію протесту

Близько 150 учасників акції третій день продовжують протестувати, вимагаючи відставки президента

У Бразилії поліція розігнала акцію протесту
Фото: EPA/UPG

Бразильська поліція 18 березня застосувала сльозогінний газ і водомети для розгону акції протесту в місті Сан-Паулу, який вважається головним оплотом опозиції в країні, повідомляє ВВС.

Близько 150 учасників акції третій день поспіль продовжують протестувати в самому центрі бразильського мегаполіса, вимагаючи відставки президента Ділми Русеф. Напередодні поліція розігнала аналогічну акцію в столиці країни Бразиліа.

Розгін акції в Сан-Паулу передував запланованій демонстрації на підтримку Ділми Русеф, яка повинна пройти в тому ж районі.

У п'ятницю, 18 березня, ще в декількох містах Бразилії прихильники діючої голови держави і правлячої партії збираються висловити підтримку Русеф.

Опонентів президента обурила новина про призначення екс-голови держави Луїса Інасіу Лули да Сілви на посаду голови адміністрації Русеф.

Опозиційні активісти стверджують, що Лула зайняв пост в адміністрації тільки для того, щоб уникнути кримінального переслідування в рамках масштабної корупційної справи, названої "Операція Автомийка".

Нагадаємо, раніше прокуратура висунула на адресу екс-президента Бразилії Лули да Сілви звинувачення у відмиванні грошей. Його вважають політичним наставником діючого президента і потенційним фаворитом президентських перегонів 2018 року. Тому його арешт поряд з імпічментом щодо Русеф стали головною вимогою маніфестантів.

Як повідомляли, 3 грудня 2015 року спікер нижньої палати бразильського Конгресу Едуарду Кунья оголосив про запуск процедури імпічменту Русеф. Процедура імпічменту може зайняти декілька місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram