ГоловнаСвіт

У Брюсселі спіймали головного підозрюваного в терактах у Парижі (оновлено)

Салах Абдеслам отримав поранення в ногу.

У Брюсселі спіймали головного підозрюваного в терактах у Парижі (оновлено)

У районі Моленбек у Брюсселі, який вважається оплотом джихадистів у Бельгії, проходить спецоперація, в районі чутно стрілянину.

У поліції Брюсселя Бі-бі-сі підтвердили, що під час операції затримано одного з головних підозрюваних у справі про напади в Парижі Салаха Абдеслама. За цим же повідомленнями, він отримав поранення в ногу.

Раніше в п'ятницю бельгійська прокуратура повідомила про те, що відбитки пальців і ДНК Салаха Абдеслама було виявлено під час обшуку його квартири в Брюсселі.

Бельгійська влада раніше визнала, що тихе робоче передмістя Брюсселя Моленбек стало "політичною столицею ісламу в континентальній Європі".

Четверо організаторів листопадових терактів у Парижі жили саме в Моленбеку.

На думку багатьох спостерігачів, арешт Салаха Абдеслама може стати великою подією в міжнародній боротьбі з тероризмом. Він останній із живих учасників терористичного нападу в Парижі в листопаді 2015 року. За деякими даними, він був серед головних організаторів цього нападу.

Оновлено. У прокуратурі Бельгії повідомили, що під час спецоперації в Брюсселі затримано п'ятьох осіб, інформує Бі-бі-сі. Серед них - один із головних підозрюваних у справі про напади в Парижі Салах Абдеслам і сім'я, яка його переховувала.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що очікує екстрадиції Абдеслама до Франції якомога швидше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram