ГоловнаСвіт

Північна Корея запустила балістичну ракету в Японське море

Інформацію про запуск поширило міноборони Південної Кореї

Північна Корея запустила балістичну ракету в Японське море
Фото: EPA/UPG

Влада Південної Кореї повідомили, що КНДР запустила балістичну ракету в Японське море, передає ВВС.

За словами представників міністерства оборони Південної Кореї, ракету запущено з південно-західного регіону країни о 5:55 за місцевим часом (20:55 за Гринвічем) і вона пролетіла близько 800 кілометрів.

Нагадаємо, кілька днів тому лідер КНДР Кім Чен Ин розпорядився проводити більше ядерних випробувань і запусків балістичних ракет.

На початку березня Рада Безпеки ООН схвалила найжорсткіші санкції проти КНДР за останні 20 років. Санкції проти Пхеньяна передбачають обмеження на імпорт із КНДР декількох видів цінних металів, а також зобов'язують країни перевіряти всі вантажі, які прямують у КНДР, на предмет заборонених товарів і технологій. Персональні санкції введено проти 16 фізичних і 12 юридичних осіб, у тому числі проти торгових представників Пхеньяна в Сирії, В'єтнамі та Ірані.

16 березня президент США Барак Обама також підписав указ про введення більш жорстких санкцій проти КНДР.

Як повідомляли,  КНДР запустила ракету далекої дії 7 лютого, вивівши на орбіту супутник. При цьому Пхеньян діяв врозріз з резолюцією ООН, яка забороняє використання технології балістичних ракет КНДР.

Крім того, раніше КНДР заявила про успішне випробування водневої бомби. Згодом США не підтвердили випробувань КНДР водневої бомби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram