ГоловнаСвіт

Путін підтвердив загибель п'ятого російського військового в Сирії

27-річний Федір Журавльов служив у спецназі, якого нібито не було в Сирії

Путін підтвердив загибель п'ятого російського військового в Сирії
EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін 17 березня на прийомі в Кремлі з нагоди вручення нагород учасникам операції в Сирії та вдовам загиблих вшанував пам'ять загиблого в Сирії Федора Журавльова, перервавши таким чином чотиримісячне замовчування загибелі військовослужбовця.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначається, 27-річний Журавльов став п'ятим російським військовим, який загинув під час сирійської кампанії.

Раніше агентство Reuters повідомило, що Журавльов, похований у Брянській області, служив у спецпідрозділі.

Російська влада, як і раніше, не визнавала участі спецназу у виконанні особливих завдань на території Сирії, заявляючи, що завдають тільки повітряні удари, навчають сирійських військовослужбовців, які охороняють російські військові бази і можуть проводити пошук і порятунок військових льотчиків у разі втрат авіації.

Раніше російські ЗМІ писали про загибель чотирьох військовослужбовців у Сирії. Це Олег Пєшков, пілот бомбардувальника Су-24, збитого в листопаді 2015 року турецькими ВПС, Олександр Позинич, морський піхотинець, який загинув під час рятування штурмана збитого літака. Потім з'явилася інформація про загибель російського військового радника Івана Черемисіна і солдата Вадима Костенка, який, за офіційною версією, покінчив життя самогубством.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення основних військових сил РФ зі Сирії з 15 березня. Російська військова кампанія в Сирії тривала з 30 вересня минулого року до 15 березня, коли Володимир Путін наказав вивести зі Сирії основну частину російського військового контингенту. Чисельність цього контингенту досі офіційно не оголошена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram