ГоловнаСвіт

Росія витратила $460 млн на війну в Сирії

Путін назвав офіційну вартість бомбардувань

Росія витратила $460 млн на війну в Сирії
Фото: минобороны.рф

Військова операція в Сирії коштувала Росії приблизно 33 млрд рублів (близько $460 млн). Про це в четвер, 17 березня, повідомив президент Росії Володимир Путін на зустрічі з військовослужбовцями, які брали участь в операції.

"Звичайно, військова операція у Сирії вимагала і певних витрат, проте основна їхня частина - це ресурси міністерства оборони... Близько 33 млрд рублів - раніше вже було закладено в бюджет самого міністерства 2015 року на проведення навчань і бойову підготовку. Ми просто переспрямували ці ресурси на забезпечення угруповання у Сирії", - цитує Путіна агентство "Интерфакс".

Російська військова операція в Сирії із залученням сил ПКС РФ почалася 30 вересня 2015 року, коли Рада Федерації схвалила використання російських військ у цій країні.

У війні взяли участь російські бомбардувальники і штурмовики, а також далека авіація та кораблі Каспійської флотилії і Чорноморського флоту, які завдавали ударів по терористах за допомогою крилатих ракет "Калібр". Також було залучено морську піхоту, десантників і комплекси ППО.

14 березня Путін наказав почати виведення основної частини російського військового угруповання з Сирії.

Кілька днів тому видання РБК оцінило витрати Росії у 38 млрд рублів ($540 млн). Аналітики ING у своєму звіті 15 березня оцінили вартість військової операції у Сирії приблизно у 30 млрд руб ($420 млн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram