ГоловнаСвіт

США ввели нові санкції щодо КНДР

У заяві Білого дому їх описано як "жорсткі"

США ввели нові санкції щодо КНДР
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама підписав указ про введення нових санкцій проти КНДР, передає ВВС.

Як заявив представник Білого дому Джош Ернест, причиною для цього стали випробування Пхеньяном ядерних і балістичних ракет.

Про те, якої форми набудуть санкції, поки що невідомо. У заяві, озвученій представником влади США, їх описують як "жорсткі".

"Це рішення ухвалено в рамках нашої довгострокової політики тиску на північнокорейський режим", - заявив Ернест.

"США і світова спільнота не потерплять злочинних дій КНДР, пов'язаних із випробуваннями ядерних і балістичних ракет. Ми продовжимо вводити санкції проти КНДР, поки вона не почне виконувати свої міжнародні зобов'язання", - підсумував він.

Нагадаємо, 14 березня Північна Корея заявила про можливість знищити Манхеттен ударом власної водневої бомби. Раніше лідер КНДР Кім Чен Ин наказав активніше проводити ядерні випробування. За кілька днів до цього він заявив, що Пхеньяну вдалося зробити мініатюрними ядерні боєголовки, які будуть встановлені на балістичні ракети. На початку березня північнокорейський лідер наказав армії тримати ядерну зброю напоготові.

6 січня КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби. Пхеньян пояснив це випробування необхідністю захищатися від американської агресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram