ГоловнаСвіт

Меру Таллінна пред'явили підозру в корупції

Меру Таллінна пред'явили підозру в корупції
Эдгар Сависаар
Фото: pnp.ru

Меру столиці Естонії Таллінна Едгару Савісаару (Edgar Savisaar) пред'явили підозру у відмиванні значної суми грошей. Як вважає слідство, він приховував в одному швейцарському банку близько $192 тис.

Про це 16 березня пише Postimees.

Згідно з параграфом 394 Пенітенціарного кодексу, за відмивання грошей у великих розмірах йому може загрожувати від двох до десяти років в'язниці.

Крім того, Савісаару пред'явили підозру в отриманні заборонених пожертвувань у великих розмірах на користь НКО "Партія Центру Естонії". За це йому загрожує грошове покарання.

Як повідомляють, Савісаара підозрюють у чотирьох епізодах одержання хабара, які стосуються необґрунтованого продовження орендного договору, продовження будівельних робіт без наявності дозволу на будівництво, обміну земельних площ і справ про закупівлі. Пред'явлене 15 березня звинувачення в отриманні забороненого пожертвування пов'язане з одним з епізодів отримання хабара.

Кримінальну справу порушили в червні 2014 року. Чотири злочини були скоєні у 2014-2015 роках.

Нагадаємо, іранського мільярдера Бабака Занджані на початку березня за корупцію засудили до смертної кари.

Занджані заарештували іранські правоохоронні органи у 2013 році за підозрою у фінансових махінаціях і корупції. Вважають, що на рахунках його компаній осідали гроші, які Іран отримував в обхід західних санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram