ГоловнаСвіт

26 іранських банків підключили до системи SWIFT

Голова АП Ірану заявив, що країні "потрібен повний доступ до міжнародної банківської системи".

26 іранських банків підключили до системи SWIFT
SWIFT
Фото: presstv.ir

До міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів SWIFT було підключено 26 іранських банків відтоді, як було анонсовано повернення Ірану в SWIFT.

Про це повідомляє агентство IRNA з посиланням на слова гендиректора МЗС Ірану з питань політики і безпеки Хаміда Баєдінеджада.

Голова адміністрації президента Ірану Мохаммад Нахавандіан, виступаючи цього тижня в Лондоні, заявив, що країні "потрібен повний доступ до міжнародної банківської системи".

Нахавандіан сказав, що має бути більше ясності в питанні про застосування решти фінансових санкцій США, щоб неамериканські банки могли вільно вести свій бізнес з Іраном. "Великі банки, як і раніше, стурбовані санкціями з боку США, і я думаю, що вони повинні прийти до зрозумілої інтерпретації, розділивши первинні та вторинні санкції, - сказав він. - Неамериканські банки не повинні бути обмежені в будь-якому вигляді банківських операцій з іранськими банками".

Нагадаємо, 14 липня 2015 року США, Росія, КНР, Великобританія, Франція, Німеччина та Іран досягли угоди щодо ядерної програми Тегерана.

Згідно з домовленостями, Іран зобов'язався позбутися 98% наявного ядерного палива і скоротити дві третини центрифуг, а також демонтувати ядерний реактор в Араку. В обмін на це з Тегерана зняли санкції, в тому числі банківські обмеження, які можуть повернути, якщо Ісламська Республіка не виконає своїх зобов'язань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram