ГоловнаСвіт

Мінпраці РФ анонсувало відкриття культурного центру імені Путіна у Вифлеємі

Міністр праці РФ закликав росіян звернути увагу на відпочинок у Палестині.

Мінпраці РФ анонсувало відкриття культурного центру імені Путіна у Вифлеємі
Вифлеем
Фото: http://sobory.ru

Голова Мінпраці Росії Максим Топілін під час візиту до Рамалли висловив надію, що в найближчому майбутньому в Вифлеємі почне повноцінну роботу багатофункціональний комплекс ("Палестинська організація культури та економіки імені президента В. В. Путіна"), який буде включати бізнес-центр, спортивний центр і музичну школу.

Про це повідомляють на офіційному сайті Мінпраці РФ.

"Ми чекаємо від палестинської сторони бачення роботи центру, щоб уже почати взаємодію, наприклад, у напрямку російських педагогів, творчих колективів", - уточнив він.

Окрім того, Топілін закликав росіян звернути увагу на відпочинок у Палестині. Він назвав туризм одним із пріоритетних сфер співпраці між Росією і Палестиною. "По лінії наших турвідомств необхідно опрацювати конкретні проекти, спрямовані на залучення російських туристів у Палестину", - зазначив він.

Іншими важливими напрямками співпраці між двома країнами голова Мінпраці назвав збільшення поставок сільськогосподарської продукції. Він зазначив, що російські відомства, які відповідають за фітосанітарний контроль, загалом позитивно оцінюють якість палестинських товарів.

Оскільки на сьогодні в країні немає діючих аеропортів, мандрівники можуть потрапити на територію Палестини тільки через Ізраїль, Йорданію або Єгипет.

Державу Палестину було проголошено в 1988 році. До її складу входять території на Західному березі річки Йордан і в Секторі Газа. Як державу її визнали 135 країн. В ООН Палестина має статус держави-спостерігача (як і Ватикан). Де-факто значна частина Палестини перебуває під контролем Ізраїлю, який не визнає державного статусу сусіда.

Нагадаємо, наприкінці листопада Ізраїль призупинив контакти з ЄС щодо вирішення конфлікту з палестинцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram