ГоловнаСвіт

Трамп похвалив Саддама Хусейна за успіхи в боротьбі з тероризмом

На думку мільярдера, зараз Ірак є "Гарвардом для екстремістів".

Трамп похвалив Саддама Хусейна за успіхи в боротьбі з тероризмом
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Основний претендент на пост президента США від Республіканської партії мільярдер Дональд Трамп заявив на зустрічі з прихильниками в штаті Огайо, що був проти введення американських військ до Іраку в 2003 році.

Про це пише The Independent.

За словами Трампа, він попереджав, що введення військ до Іраку дестабілізує ситуацію на Близькому Сході, і свідченням цьому, на його думку, є успіх терористичного угруповання "Ісламська держава".

"Саддам Хусейн (повалений іракський лідер, - ред.) не був хорошою людиною. Але яка різниця, адже він чудово вбивав терористів. Тепер же Ірак перетворився на Гарвард для екстремістів", - заявив Трамп.

Водночас Трамп наголосив, що Вашингтон не повинен був так швидко виводити війська з території Іраку. Через це, на його думку, Іран отримав контроль над іракськими запасами нафти - другими за величиною в світі.

Мільярдер і раніше виступав із подібними заявами. Так, у жовтні минулого року в інтерв'ю телеканалу CNN він сказав, що світ був би набагато кращим, якби Саддам Хусейн і раніше був при владі в Іраку, а Муамар Каддафі - в Лівії.

"Погляньте на Лівію, погляньте на Ірак. В Іраку не було терористів, він (Хусейн) їх негайно би знищив. Я не кажу, що він був милим хлопцем, він був жахливим хлопцем, але тоді було набагато краще, ніж тепер. Зараз Ірак є тренувальним табором для терористів. Лівія зараз - ніхто про неї навіть не знає. Чесно кажучи, ні Лівії, ні Іраку більше не існує. Ніхто не розуміє, що відбувається насправді", - відзначав політик.

Саддам Хусейн був при владі в Іраку з 1979 року. У квітні 2003-го він був повалений у результаті вторгнення США і їх союзників. У 2006-му його визнали винним у злочинах проти людяності та засудили до смертної кари через повішення. Вирок було приведено у виконання 30 грудня 2006 року. Військовий конфлікт офіційно завершився в 2011 році висновком військових сил коаліції.

Нагадаємо, раніше Трамп програв попередні вибори в Вайомінгу й окрузі Колумбія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram