ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РПЦ запропонували заборонити показувати дітям нові мультфільми

Пропозицію прибрати Буніна і Чехова з російської шкільної програми назвали "точкою зору одного священика"

У РПЦ запропонували заборонити показувати дітям нові мультфільми

У Російській православній церкві (РПЦ) запропонували заборонити показувати дітям нові мультфільми.

З такою ініціативою в ефірі радіостанції "Русская служба новостей" виступив керівник Патріаршої комісії з питань сім'ї та захисту материнства протоєрей Дмитро Смирнов.

"У мене теж діти, ми акуратно підбираємо фільми, які дуже добре подивитися, а є фільми, які не треба дивитися, а є мультфільми - їх взагалі не треба дивитися, крім старих", - сказав Смирнов, не уточнюючи, які саме анімаційні фільми пропонує вважати новими.

Також голова Патріаршої комісії погодився, що деякі літературні твори, котрі входять до шкільної програми, варто замінити на інші. "Це дуже великий сегмент у вихованні у школі. Батькам у нас нема коли, мами на роботі, вулиця вже не виховує, а виховують гаджети, телевізор, інтернет і школа", - додав Смирнов.

Нагадаємо

, напередодні в РПЦ запропонували прибрати "аморальні" розповіді Буніна і Чехова зі шкільної програми.

Пізніше глава синодального відділу зі взаємин церкви і суспільства та ЗМІ Володимир Легойда заявив, що ця пропозиція була "точкою зору одного священика" - члена Патріаршої комісії з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства, протоєрея Артемія Владимирова, і РПЦ не має планів забороняти школярам читати будь-які книги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram