ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдуму внесли законопроект про штрафи за продаж санкцій продуктів

Для росіян, які продають санкційні продукти, передбачено штраф до 500 тис. рублів

У Держдуму внесли законопроект про штрафи за продаж санкцій продуктів
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Депутати ЛДПР Сергій Каргінов та Іван Сухарєв внесли у Держдуму Росії законопроект про штрафи за продаж продуктів, які потрапили під продовольче ембарго.

Документ опубліковано в базі даних нижньої палати Федеральних зборів Росії.

У законопроекті йдеться, що посадові особи мусять штрафувати за продаж забороненої продукції у розмірі від 50 до 100 тис. рублів з конфіскацією. Осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без юридичної освіти, мають штрафувати у розмірі від 100 тис. до 300 тис. рублів з конфіскацією або призупиненням діяльності на строк до 90 діб.

Для юридичних осіб покарання означає штраф у розмірі від 500 тис. рублів до мільйона рублів з конфіскацією або призупиненням діяльності на строк до 90 діб.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що продаж заборонених продуктів не узгоджується з зовнішньою політикою, проводить держава; вона вимагає додаткового законодавчого регулювання - посилення адміністративної відповідальності для тих осіб, які займаються такими діями.

Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршилися через ситуацію на сході України і насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня того ж року перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ.

У відповідь президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації", згідно з яким заборонено ввезення сільгосппродукції і сировини з тих країн, які ввели санкції відносно Росії. Під заборону потрапили м'ясні і молочні продукти, овочі, фрукти і риба.

Нагадаємо, раніше в березні ЄС продовжив санкції проти фіз- і юросіб за підрив суверенітету України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram