ГоловнаСвіт

Опубліковано доповідь про причини катастрофи літака Germanwings у 2015 році

Доповідь підтвердила провину пілота

Опубліковано доповідь про причини катастрофи літака Germanwings у 2015 році
Андреас Любиц
Фото: EPA/UPG

Французьке Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації в неділю, 13 березня, опублікувало доповідь про причини аварії лайнера компанії Germanwings в Альпах у березні 2015 року.

У доповіді подано розшифрування записів з "чорної скриньки", яка показує, що один із пілотів літака Андреас Любіц дійсно віддав команду на зниження автопілоту після того, як другий пілот вийшов з кабіни.

У доповіді також підтверджується, що лікар, який обстежував Любіца, радив відправити його на лікування в психіатричну клініку. Жоден з лікарів, та й сам Любіц не повідомили авіакомпанію про його проблеми зі здоров'ям. Також наголошується, що компанія не могла усунути його від польотів, оскільки не знала про його психічний стан.

Також автори доповіді закликають затвердити міжнародні правила, які зобов'язують лікарів повідомляти про психічні проблеми пілотів роботодавців.

24 березня пасажирський літак A320 компанії Germanwings, який виконував рейс з Барселони у Дюссельдорф, розбився в Альпах. У результаті аварії загинули 150 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram