ГоловнаСвіт

КНДР заявила про можливість знищити Мангеттен ударом водневої бомби

Пхеньян продовжує посилювати військову риторику.

КНДР заявила про можливість знищити Мангеттен ударом водневої бомби
Манхэттен

Північна Корея заявила про можливість знищити Мангеттен (один із п'яти міських округів (боро) в Нью-Йорку, США) ударом власної водневої бомби

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на заяву північнокорейського вченого-ядерника Чо Х'єнг Іла (Cho Hyong Il), розміщене в замітці на порталі DPRK Today.

"Якщо встановити нашу водневу бомбу на міжконтинентальну балістичну ракету і вдарити по Мангеттену в Нью-Йорку, то всі люди відразу ж загинуть, а місто згорить дотла", - йдеться в заяві вченого.

DPRK Today також зазначає, що воднева бомба, яка перебуває на озброєнні КНДР, потужніша, ніж розроблена в СРСР АН602. За словами Чо Х'єнг Іла, недавно сконструйований Пхеньяном боєприпас "вражає уяву".

Як зазначає The Washington Post, заява вченого викликає скептицизм, оскільки на порталі DPRK Today публікуються повідомлення на такі теми, як розведення кроликів і виробництво шкільних рюкзаків у домашніх умовах.

Раніше лідер КНДР Кім Чен Ин наказав активніше проводити ядерні випробування. За декілька днів до цього він заявив, що Пхеньяну вдалося мініатюризувати ядерні боєголовки, які буде встановлено на балістичні ракети. На початку березня північнокорейський лідер наказав армії тримати ядерну зброю напоготові.

6 січня КНДР оголосила про успішні випробування водневої бомби. Пхеньян пояснив це випробування необхідністю захищатися від американської агресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram