ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовик ІД Шишані перебуває у стані клінічної смерті, - правозахисники

Один з ватажків ІД підключений до апарату вентиляції легенів

Бойовик ІД Шишані перебуває у стані клінічної смерті, - правозахисники
Боевики ИГ
Фото: independent.co.uk

Один із лідерів терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІД, ИДІЛ) Абу-Умер аш-Шишані перебуває у стані клінічної смерті вже протягом декількох днів в результаті важкого поранення, отриманого під час американського бомбардування на півночі Сирії, повідомляє ВВС.

За словами глави сирійського наглядового центру з прав людини Рамі Абделя Рахмана, Шишані не в змозі дихати самостійно і підключений до апарату вентиляції легенів. Як повідомляється, широко відомий командир джихадистів, грузин за походженням, перебуває у лікарні в місті Ракка, оплоті ІД у Сирії. 9 березня представник Пентагону повідомив про можливу загибель аш-Шишані в результаті американських авіаударів 4 березня на північному сході Сирії.

Справжнє ім'я Абу-Умара аш-Шишані - Тархан Таймуразович Батірашвілі на прізвисько Умар Чеченець. За національністю він грузин. Базувався аш-Шишані у Сирії. Він обіймав багато високих посад у структурі ІД, в тому числі був міністром війни. За інформацію про аш-Шишані США оголосили нагороду до $5 млн.

У листопаді 2014 року про смерть аш-Шишані заявив глава Чечні Рамзан Кадиров у своєму Instagram. Наприкінці грудня 2015 року повідомлялося про затримання терориста американськими спецпризначенцями, Пентагон тоді утримався від офіційних коментарів. У лютому 2016 року ЗМІ спростували інформацію про смерть терориста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram