ГоловнаСвіт

Білоруського олігарха затримав КДБ за несплату податків

Він може сісти у в'язницю на сім років.

Білоруського олігарха затримав КДБ за несплату податків
Чиж во время награждания орденом Отечества
Фото: belta.by

Білоруського олігарха Юрій Чижа затримав Комітет державної безпеки за підозрою в несплаті податків в особливо великому розмірі. Чутки, що Чижа затримали силовики, поширювалися з п'ятниці, але офіційно їх підтвердив тільки в неділю начальник прес-служби КДБ Дмитро Побяржін.

"Юрія Чижа затримали за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 243 (ухилення від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу РБ", - цитує Побяржіна портал TYT.by.

Разом з олігархом затримали "ще низку осіб", підозрюваних у скоєнні та співучасті в зазначених злочинах. Усі вони перебувають у слідчому ізоляторі КДБ.

Юрій Чиж володіє групою компаній "Трайпл" і вважався наближеним до президента РБ Олександра Лукашенка. Група "Трайпл" складається з двох десятків різнопланових компаній, які працюють у будівництві, виробництві безалкогольних напоїв, ритейлі, роздрібному продажі нафтопродуктів, сільському господарстві.

"Трайпл" - спонсор футбольного клубу "Динамо" (Мінськ).

Злочин за ч. 2 ст. 243 Кримінального кодексу Білорусі карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна або без конфіскації і з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю або без позбавлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram