ГоловнаСвіт

Іспанія оголосила в міжнародний розшук депутата Держдуми

"Єдинороса" Рєзніка підозрюють у зв'язках з мафією

Іспанія оголосила в міжнародний розшук депутата Держдуми
Фото: obozrevatel.com

Іспанія оголосила в міжнародний розшук депутата Держдуми Росії від "Єдиної Росії" Владислава Рєзніка. Йому закидають причетність до злочинного угрупування і відмивання грошей.

Про це пише РБК з посиланням на адвоката депутата. Видання "Росбалт" з посиланням на неназване джерело повідомляє подробиці цієї справи.

За його інформацією, 17 грудня 2015 року суд в Іспанії висунув звинувачення 26 громадянам Росії та Іспанії, в тому числі кримінальному авторитету Геннадію Петрову, депутату Держдуми Владиславу Рєзніку та іншим громадянам. Усі вони звинувачуються у причетності до тамбовського ОЗУ і відмиванні грошей на території Іспанії.

В основі справи - записи телефонних переговорів, на яких Петров розмовляє з цілою групою абонентів, в тому числі з якимсь Славою. Сам Рєзнік під час допитів, один з яких, за даними агентства, проводився в Москві за участю іспанських слідчих, інший - через відеоконференцію, категорично заперечував факт того, що є Славою, котрий розмовляв з Петровим.

Про так звану справу "російської мафії" в Іспанії стало відомо ще у 2008 році, коли під час масштабної поліцейської операції "Трійка" були арештовані кілька громадян Росії, можливо, пов'язаних із тамбовським ОЗУ. Тоді ж у будинку Рєзніка на острові Майорка (Іспанія) поліція провела обшук. Його санкціонував суддя Бальтасар Гарсон, який веде справу про тамбовське кримінальне угруповання. Соратники депутата по "Єдиній Росії" тоді назвали ситуацію навколо обшуків у будинку Рєзніка "очевидною провокацією".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram