ГоловнаСвіт

Трамп скасував виступ у Чикаго через масові протести

Сталися сутички між прихильниками і противниками Трампа

Трамп скасував виступ у Чикаго через масові протести
Архив
Фото: EPA/UPG

Претендент на висунення кандидатом у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп був змушений скасувати запланований мітинг у Чикаго через масові протести. Про це повідомляє ВВС із посиланням на місцеві ЗМІ.

Кілька сотень людей зібралися біля будівлі Університету Іллінойсу за кілька годин до того, як туди повинен був прибути Трамп. Деякі з них звинувачували мільярдера в расизмі.

Також повідомляється, що в районі університетського кампусу відбулися зіткнення між прихильниками і противниками лідера республіканських праймеріз.

Сам Дональд Трамп заявив, що протестна акція не стільки спрямована проти нього, скільки відображає загальне невдоволення людей станом американської економіки. Основний суперник Трампа Тед Круз засудив протестні акції, але при цьому заявив, що компанія Трампа підбурює людей до прояву насильства.

Раніше повідомлялося, що в Сент-Луїсі, штат Міссурі, після передвиборчого мітингу Трампа були арештовані 32 людини. Мільярдер був змушений кілька разів переривати свій виступ через гучні вигуки.

Трамп іронічно подякував протестуючим за створення "святкової" атмосфери на його мітингу, але одночасно назвав їх поведінку ганебною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram