ГоловнаСвіт

Марко Рубіо закликав Кубу припинити співпрацю з Росією, Китаєм і КНДР

Трамп заявив, що хоче укласти "хорошу угоду" з Гаваною

Марко Рубіо закликав Кубу припинити співпрацю з Росією, Китаєм і КНДР
Марко Рубио
Фото: marcorubio.com

Претендент на пост президента США від Республіканської партії, сенатор від штату Флорида Марко Рубіо вважає однією з умов нормалізації відносин між Вашингтоном і Гаваною відмову Куби від співпраці з Росією, Китаєм і КНДР.

Про це він заявив під час теледебатів на телеканалі CNN.

"Зараз я вам розповім, яка угода з Гаваною буде доброю угодою: Куба проводить вільні вибори, перестає саджати людей у в'язницю за те, що вони вільно висловлюють свої думки, з'являється вільна преса. Куба виганяє росіян з Лурдеса (там знаходиться російський закордонний центр радіоелектронної розвідки - ред.) і китайську станцію прослуховування з Берупала. Куба припиняє допомагати КНДР ухилятися від санкцій ООН. Куба бере всіх цих втікачів від американського правосуддя, в тому числі вбивцю поліцейського з Нью-Джерсі, і відправляє їх назад у США і в тюрму, де їм і місце. Тоді у нас можуть бути відносини з Кубою. Ось це хороша угода", - заявив політик.

Таким чином Рубіо прокоментував слова свого конкурента мільярдера Дональда Трампа, який повідомив, що він би хотів укласти "хорошу угоду" з Гаваною.

Нащадок кубинських мігрантів Марко Рубіо на тлі інших республіканців виділяється вкрай негативним ставленням до налагодження відносин між Вашингтоном і Гаваною, пропонуючи посилити санкції відносно Куби. Він також виступає проти ядерної угоди з Іраном, за посилення санкцій проти КНДР, а також критикує "агресивну політику" Китаю.

Наразі Рубіо посідає третє місце за результатами праймеріз. Фаворитом республіканської гонки вважається Дональд Трамп, на другому місці колишній сенатор Техасу Тед Круз. Кандидата від партії визначать на Національних конвентах, які відбудуться в липні. Вибори президента США відбудуться 8 листопада 2016 року.

Нагадаємо, США і Куба офіційно відновили дипвідносини у липні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram