ГоловнаСвіт

Папа Римський змінив правила зарахування до лику святих після звинувачень у корупції

Згідно з новими правилами, для кожного можливого святого призначають адміністратора

Папа Римський змінив правила зарахування до лику святих після звинувачень у корупції
Фото: isra.com

Папа Римський Франциск увів нові правила зарахування до лику святих Римсько-католицької церкви після звинувачень у корупції, повідомляє ВВС.

Як зазначають, процес вивчення можливих кандидатів на канонізацію може бути не тільки тривалим, а й дорогим. Він вимагає великої кількості поїздок для збору свідчень і проведення повноцінного розслідування про життя кандидата, в тому числі про те, що творив він чудеса.

У книгах "Жадібність" і "Торговці в храмі", нещодавно опублікованих журналістами Еміліано Фіттіпальді і Джанлуїджі Нуцці, які звинувачували Ватикан у корупції і розтратах, стверджувалося, що церковні чиновники отримують величезні гроші для вивчення кандидатів на канонізацію. При цьому їхніх видатків, по суті, ніхто не контролює.

Це не тільки відкриває можливості для масштабної корупції, а й дозволяє швидше зарахувати до лику святих людину, в якої знайдуться багаті покровителі.

Нові правила формують механізм, за допомогою якого жертводавці, які підтримують кандидата на зарахування до лику святих, зможуть платити за роботу Конгрегації канонізації святих.

Згідно з новими правилами, для кожного можливого святого призначають адміністратора, який повинен "неухильно дотримуватися" мети кожного пожертвування, а також стежити за витратами, готувати щорічний бюджет і звітувати місцевому єпископу.

Водночас правила не містять жодних обмежень на кількість пожертвувань.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск заявив, що не хоче, щоб люди жертвували Католицькій церкві "брудні гроші", отримані на крові інших людей, яких експлуатували, принижували, брали в рабство і примушували працювати на низькооплачуваній роботі.

У грудні 2014 року Папа Римський звинуватив адміністрацію Ватикану у владності і жадібності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram