ГоловнаСвіт

РФ має намір закрити офіс управління з прав людини, - ООН

Простір для діяльності правозахисників у Росії звужується

РФ має намір закрити офіс управління з прав людини, - ООН
Фото: EPA/UPG

Російський уряд дав зрозуміти керівництву Організації Об'єднаних Націй, що має намір закрити московський офіс управління верховного комісара ООН із прав людини, повідомляє ВВС.

"Я стурбований сигналами, отриманими від уряду, що свідчать про намір закрити наше представництво в Москві", - заявив комісар ООН Зейд Раад аль Хусейн, виступаючи на Раді з прав людини в Женеві.

Сам верховний комісар ООН із прав людини виступає за те, щоб більше контактувати з російською владою, в тому числі для обговорення проблеми "звуження простору [діяльності] для правозахисників і неурядових організацій".

В ООН не уточнили, що саме розуміють під сигналами від російського уряду.

Голова російського МЗС Сергій Лавров 8 березня відвідав Женеву і виступив на сесії Ради ООН із прав людини.

Тоді, напередодні сесії РПЛ, у МЗС заявили, що "стурбовані спробами розмивання міжурядового характеру діяльності міжнародних правозахисних структур з боку окремих держав".

"Вважаємо, що органи ООН, уповноважені займатися правами людини, не повинні втручатись у компетенцію інших структур організації [...]. ООН, як і міжнародним регіональним структурам, слід насамперед зосередитися на наданні технічної допомоги країнам, які цього потребують", - заявили у відомстві.

Нагадаємо, моніторингова місія Організації Об'єднаних Націй щодо дотримання прав людини в Україні закликає Росію відмовитися від наміру заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram