ГоловнаСвіт

Венесуела відкликала з США свого тимчасового повіреного

Обама продовжив санкції щодо низки венесуельських чиновників

Венесуела відкликала з США свого тимчасового повіреного
Венесуэла
Фото: wikipedia.org

Венесуэла відкликала свого тимчасового повіреного у Вашингтоні Максиміліана Арвелаїса (Maximilien Arvelaiz) в Каракас після того, як президент США Барак Обама продовжив дію указу про введення санкцій відносно кількох високопоставлених венесуельських чиновників.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Досить зарозумілості, інтриг і домінування", - заявив президент Венесуели Ніколас Мадуро, виступаючи на державному телебаченні. Він також вкотре звинуватив США у намірі повалити його уряд.

Як зазначає агентство, Арвелаїс чекав затвердження на посаді посла протягом кількох місяців. У відносинах між країнами дипломати у вищому дипломатичному статусі не працюють з 2010 року.

Торік США ввели санкції і оголосили Венесуелу загрозою своїй національній безпеці. 9 березня 2015 року Обама ввів санкції щодо сімох вищих венесуельських чиновників, які, на думку Вашингтона, порушували права громадян Венесуели і були залучені у корупційні схеми.

Чиновникам заборонили в'їзд у США, а їхні рахунки підлягають блокуванню. У відповідь Венесуела тоді відкликала Арвелаїса. 17 лютого Мадуро вислав з країни трьох американських дипломатів, звинувативши США у підтримці протестного руху і спробі повалити уряд.

Незважаючи на напруженість у політичних відносинах, США залишаються головним торговим партнером Венесуели. Латиноамериканська республіка поставляє в США нафту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram