ГоловнаСвіт

Литва вирішила депортувати групу російських журналістів

Вільнюс визнав журналістів ВДТРК загрозою національній безпеці.

Литва вирішила депортувати групу російських журналістів
Литва
Фото: rus.tvnet.lv

Влада Литви вирішила депортувати кореспондента Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК) Павла Зарубіна і знімальну групу, яка працювала з ним.

Про це повідомляє

агентство BNS.

У бесіді з BNS представник литовського державного департаменту безпеки Вітаутас Макаускас зазначив, що журналісти опинилися у списку загроз національній безпеці.

Литовський влада вважає, що тележурналісти причетні до кількох інцидентів у Вільнюсі й у районі Тракая, де вони намагалися обманом потрапити на заходи, організовані в рамках Форуму вільної Росії.

Як повідомляє видання "Царьград", журналістам телеканалу "Россия" не дозволили побувати на засіданні форуму в Тракаї, де виступали представники опозиції з Москви, зокрема: Гаррі Каспаров, Ілля Пономарьов, Марія Альохіна. За інформацією Delfi, співробітники ВДТРК, яких не акредитували, проникли на базу відпочинку в Тракайському районі, де проходив закритий захід. Однак перед входом у ресторан їх затримала охорона. Після цього викликали співробітників поліції. Журналістам дозволили виїхати на таксі.

У Форумі вільної Росії, який проводять під егідою МЗС Литви, беруть участь близько 40 представників несистемної російської опозиції. Захід проходить у прибалтійській країні 9-10 березня.

У Радфеді РФ засудили інцидент із журналістами ВДТРК. "Свобода слова та професійна діяльність журналістів, як ми дізналися вчора, є можливою загрозою національній безпеці Литви. Ось ті стандарти, яких насправді дотримується одна з країн Євросоюзу", - сказав в інтерв'ю РИА Новости голова комітету верхньої палати з конституційного законодавства Андрій Клішас, який чомусь не нагадав, що журналісти ВГТРК не були запрошені на захід і проникли туди незаконно.

Нагадаємо, наприкінці лютого

СБУ видворила з України колишнього редактора "Інтера" Марію Столярову. 21 лютого вона під час трансляції програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер" супроводила сюжет про Небесну сотню словами "Ну-ка давайте заканчивать эту х****".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram