ГоловнаСвіт

У Санкт-Петербурзі на акції підтримки Савченко затримали вісьмох осіб

На думку правозахисника, затримання відбувалися з порушеннями законодавства

У Санкт-Петербурзі на акції підтримки Савченко затримали вісьмох осіб
Фото: rustelegraph.ru

Сім учасників пікету на підтримку української льотчиці Надії Савченко, а також найбільш активний їх ідеологічний противник, який відвідав акцію, затримані поліцією в Петербурзі, повідомляє Русская служба Би-би-си.

За даними волонтерської організації "Група допомоги затриманим" у Петербурзі, всі вони доставлені в 78-й відділ поліції. Серед тих, хто опинився в автозаку, координатор коаліції "Демократичний Петербург" Всеволод Нелаєв і його опонент Тимур Ісаєв, відомий своєю боротьбою з активістами ЛГБТ-руху.

За повідомленнями однієї із затриманих, їм не дозволяють розмовляти по телефону, залишаючи право лише на один телефонний дзвінок родичу або адвокату.

Згідно з повідомленням, серія одиночних пікетів на підтримку Надії Савченко проходила в Петербурзі на пішохідній Малій Конюшенній вулиці. За словами поліцейських, учасники акції не дотримувалися мінімально допустимої відстані між ними, тобто перебували один від одного ближче, ніж за 50 метрів. Перед тим, як почати затримання, поліцейські попередили присутніх про порушення порядку проведення акції.

У заході взяли участь кілька десятків людей. Вони стояли з плакатами: "Свободу Надії Савченко!", "Не дайте померти Надії!", "Свободу Савченко, слава Україні!" Проти акції виступали активісти "Національного визвольного руху".

На думку правозахисника Дінара Ідрісова, затримання відбувалися з порушеннями законодавства. За його словами, співробітники поліції вимірювали відстань між людьми кроками, а не з допомогою рулетки, не представляючись і не роз'яснюючи затриманим їх права.

Нагадаємо, 8 березня на Тріумфальній площі в Москві поліція затримала кілька десятків людей, які вимагали звільнити українку Надію Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram