ГоловнаСвіт

У Тель-Авіві озброєний ножем чоловік напав на перехожих

Майже половина ізраїльських євреїв виступає за вислання арабів з Ізраїлю

У Тель-Авіві озброєний ножем чоловік напав на перехожих
Архив
Фото: http://gorodkerch.com

Одна людина вбита і дев'ять отримали поранення у результаті збройного нападу в порту Яффа у Тель-Авіві.

Про це повідомляє ВВС.

Чоловік з ножем напав на людей на набережній, після чого поранив перехожих і кількох людей у ресторані. Згодом його вбили поліцейські. За даними агентства Рейтер, напад скоїв 22-річний палестинець.

У вівторок, 8 березня, в Ізраїлі відбулася зустріч віце-президента США Джо Байдена і колишнього ізраїльського президента Шимона Переса. Напад стався недалеко від місця зустрічі.

З жовтня 2015 року у результаті нападів загинули 183 палестинці і 28 ізраїльтян. Ізраїльська влада стверджує, що більшість палестинців було вбито під час здійснення нападів або планування атак.

Як повідомляє Рейтер з посиланням на результати останнього соцопитування, проведеного Pew Research Center, майже половина ізраїльських євреїв (48%) виступає за висилання арабів з Ізраїлю. Агентство зазначає, що наразі араби складають 19% від населення єврейської держави (8,4 млн осіб).

Крім того, опитування показало, що як ізраїльські євреї, так і ізраїльські араби втратили надію на мирне вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року колишній глава єврейської держави Шимон Перес заявляв, що Ізраїль мусить визнати існування Палестини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram