ГоловнаСвіт

Вибори в США: Сандерс і Клінтон здобули по перемозі, Трамп зміцнив лідерство

Тед Круз взяв гору у штаті Айдахо, але програв у Міссісіпі і Мічігані.

Вибори в США: Сандерс і Клінтон здобули по перемозі, Трамп зміцнив лідерство
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Претендент на висунення в президенти США від Демократичної партії Берні Сандерс здобув несподівану перемогу над своєю суперницею Гілларі Клінтон в індустріальному штаті Мічиган, ще раз продемонструвавши популярність своєї платформи, відомої як "демократичний соціалізм".

Сандерс, який представляє в Сенаті США штат Вермонт, набрав 50 відсотків голосів мічиганських демократів. Клінтон отримала 48 відсотків, передає "Голос Америки".

Однак Клінтон з легкістю перемогла Сандерса в Міссісіпі - 83 відсотки проти 16-ти.

Тим часом претендент на висунення в президенти від Республіканської партії Дональд Трамп у вівторок отримав перемогу на праймеріз у Міссісіпі і Мічигані, зміцнивши свої позиції у республіканському внутрішньопартійному відборі. У Міссісіпі він набрав 47 відсотків голосів, випередивши свого головного суперника сенатора Теда Круза, який опинився на другому місці з 36 відсотками. У Мічигані Трамп отримав 37 відсотків, а Круз - 25.

Проте Круз, якого активно підтримують релігійні консерватори, взяв гору у штаті Айдахо, де ця група виборців користується великим впливом. Техаський сенатор отримав там 44 відсотки голосів проти 28-ми, отриманих Трампом.

Незважаючи на окремі невдачі, праймеріз дали Трампу і Клінтон можливість зміцнити своє лідерство і поступово прицілюватися на загальні вибори.

У вівторок республіканці проводили голосування ще на Гаваях. Але результати голосування там наразі не відомі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram