ГоловнаСвіт

Франція перехопила два російські Ту-160 над Ла-Маншем

Бомбардувальники вилетіли з Росії і обігнули Норвегію та Британію.

Франція перехопила два російські Ту-160 над Ла-Маншем
Ту-160
Фото: www.tupolev.ru

Французькі винищувачі 17 лютого підіймалися в повітря для супроводу російських стратегічних бомбардувальників Ту-160 у небі над протокою Ла-Манш.

Як повідомляє газета Le Figaro з посиланням на начальника штабу ВПС Франції генерала Андре Ланаті, два бомбардувальники Ту-160 вилетіли з Росії, обігнули Норвегію і Великобританію, їх зустріли французькі винищувачі над Ла-Маншем. У повітря для супроводу російських літаків підняли Rafale і Mirage 2000, які йшли поруч із бомбардувальниками, поки ті не повернули на північ.

Ланата підкреслив, що російські бомбардувальники летіли над міжнародними водами і не порушували французький кордон.

За словами французького генерала, такі польоти російських бомбардувальників відбуваються досить рідко. До лютого останній такий випадок був у січні, коли винищувачі підняли для супроводу Ту-95 також над Ла-Маншем.

На початку вересня минулого року Великобританія також зауважила поблизу свого повітряного простору два Ту-160 з Росії. Влітку британські ВПС опублікували фотографії десятьох російських літаків, перехоплених 24 липня під час патрулювання винищувачами Typhoon. Йшлося про чотири бомбардувальники Су-34, чотири винищувачі МіГ-31 і два військово-транспортні літаки Ан-26, які, як стверджують королівські ВПС, виконували тренування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram