ГоловнаСвіт

Блумберг відмовився балотуватися в президенти США

Мільярдер не хоче, щоб його участь призвела до перемоги Трампа або Круза

Блумберг відмовився балотуватися в президенти США
Майкл Блумберг
Фото: segodnya.ua

Мільярдер Майкл Блумберг оголосив, що не вступатиме в президентську гонку в США.

У колонці на сайті Bloоmberg View екс-мер Нью-Йорка пояснив, що його висунення може призвести до перемоги кандидатів від Республіканської партії Дональда Трампа або Теда Круза.

"Коли я подивився на дані, мені стало зрозуміло, що якщо я вступлю в гонку, то я не виграю. Я вірю, що можу виграти в деяких багатонаціональних штатах, але цього не достатньо, щоб отримати необхідні для перемоги 270 голосів колегії виборців", - написав Блумберг.

Мільярдер також зазначив, що навіть якщо б отримав більшість голосів, то навряд чи переміг би, оскільки "більшість членів Конгресу проголосували б за кандидатів від своїх партій". "Прихильники партій у Конгресі, а не американський народ або колегія виборців визначать наступного президента", - зазначив Блумберг.

Екс-мер Нью-Йорка нагадав, що наразі республіканці контролюють обидві палати Конгресу. "Через це великі шанси, що моє висування призведе до обрання Дональда Трампа або сенатора Теда Круза. Це не той ризик, на який я б міг піти з чистою совістю", - пояснив мільярдер.

Блумберг висловив думку, що Трамп веде "суперечливу і сповнену демагогії кампанію", граючи на "забобонах і страхах". Пропозиції Круза заборонити в США в'їзд мігрантів на підставі релігійної приналежності також сприяють розколу, заявив бізнесмен.

"Я люблю нашу країну надто сильно, щоб зіграти роль в обранні кандидата, який послабить нашу єдність і кине тінь на наше майбутнє. Тому я не буду вступати в гонку за пост президента США", - резюмував Блумберг.

Про можливе висунення Блумберга стало відомо наприкінці січня. Тоді джерела з оточення мільярдера розповідали, що Блумберг готовий витратити на президентську кампанію близько $1 млрд. Екс-мер Нью-Йорка посідає 8-ме місце у списку найбагатших людей планети (6-те місце у США) за версією Forbes. Журнал оцінює його статки у $41,7 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram