ГоловнаСвіт

Білорусь відмовилася пускати українців за новими ID-паспортами

До врегулювання ситуації з МЗС громадяни можуть користуватися паперовими документами

Білорусь відмовилася пускати українців за новими ID-паспортами
Фото: www.bagnet.org

Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки, що запроваджені з 1 січня 2016 року, поки не розглядаються як дійсний документ для перетину кордону Білорусі.

Про це повідомляє офіційний сайт Державного прикордонного комітету країни.

"За чинною двосторонньою угодою між Республікою Білорусь і Україною від 2009 року про безвізові поїздки громадян, новий український паспорт у вигляді ID-картки не передбачений як документ для пропуску через державний кордон. Українські громадяни помилково розраховують в'їхати на територію Білорусі за цими новими електронними документами" , - наголошено в повідомленні.

У ДПК заявили, що проїзд за новими паспортами буде дозволений тільки після узгодження всіх необхідних питань між МЗС двох країн.

"До врегулювання цих питань білоруська сторона може пропускати через кордон громадян України тільки за дійсними документами: закордонними паспортами (для власників ID-карт) і внутрішніми паспортами старого зразка (в паперовому вигляді)", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 25 січня Державна міграційна служба видала перші 20 карток посвідчень особи у вигляді ID-карток, які замінять внутрішні паперові паспорти громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram