ГоловнаСвіт

ООН: голод загрожує 16 млн осіб на півдні Африки

Число голодуючих африканців може зрости до 50 млн.

ООН: голод загрожує 16 млн осіб на півдні Африки
Архив
Фото: lib.ru

Майже 16 мільйонів жителів півдня Африки можуть зіткнутися з голодом через посуху, що загострилася через погодний феномен Ель-Ніньо. Надалі число голодуючих може зрости до 50 млн осіб.

Про це йдеться в повідомленні Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП), інформує агентство Рейтер.

"Ель-Ніньо може стати надзвичайною ситуацією для регіону і зажадати скоординованої відповіді", - йдеться в доповіді ВПП.

У січні організація оцінювала число людей, яким загрожує голод, у 14 млн.

Дані не враховують ПАР, де, за словами президента країни Джейкоба Зуми, посуха може позначитися на житті 2,7 млн домогосподарств.

Для ПАР, що є головним регіоном обробітку зернових культур південної Африки, 2015 рік став найпосушливішим в історії, поставивши під удар урожай кукурудзи і спровокувавши зростання спотових цін на зерно на 100% за рік.

Згідно з повідомленням ВПП ООН, кількість опадів у багатьох частинах регіону була найнижчою за 35 років у період із жовтня 2015 року по січень 2016 року.

Засуха також негативно позначилася на скотарстві - основному джерелі заробітку для багатьох сільських господарств регіону.

Ель-Ніньо - потепління поверхні води на заході та в центральній частині Тихого океану, що відбувається раз на кілька років і призводить до злив і повеней у Південній Америці, спекотної погоди в Азії і Африці.

Нагадаємо, 2015 рік визнано найспекотнішим в історії метеоспостережень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram