ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

76 бойовиків ІД здалися нігерійській армії через голод

Імовірно, військові Нігерії успішно перерізали шляхи сполучення екстремістам

76 бойовиків ІД здалися нігерійській армії через голод
Боевики "Боко Харам"
Фото: novostiua.net

76 виснажених членів терористичного угруповання "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" (раніше "Боко Харам") здалися збройним силам Нігерії через голод.

Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на військові джерела.

Як зазначив боєць цивільних сил самооборони, який супроводжував тих, хто здалися, вони розповіли йому, що багато їхніх побратимів по зброї висловлюють бажання здатися.

У цей момент групу ісламістів, які здалися, утримують на території штабу військових у місті Майдугурі, розташованому на північному сході Нігерії. Як зазначає АР, саме в Майдугурі і зародився рух "Боко Харам". Наразі в цьому місті знаходиться командний центр, з якого координуються дії у боротьбі з ісламістами.

АР також зазначає, що недолік провізії може означати, що військові Нігерії успішно перерізали шляхи сполучення екстремістів.

Нагадаємо, що наприкінці грудня влада Нігерії повернула контроль над усіма захопленими місцевим крилом ІД районами.

24 грудня президент Нігерії Мохаммад аль-Бухарі заявив, що армія технічно здобула перемогу над ісламістами. Бухарі також зазначив, що терористи все ще залишаються на території штату Борно, що був оплотом бойовиків.

Нігерійське ісламістське угруповання "Боко Харам" (в перекладі означає "Західна освіта - гріх"), змінило назву на "Західноафриканську провінцію "Ісламської держави" у квітні цього року. Це було зроблено після того, як на початку березня лідер організації Абубакар Шекау присягнув на вірність "Ісламській державі", а в ІД погодилися прийняти клятву.

Угрупування "Боко Харам" створено у 2002 році. Воно діє в основному на території Нігерії і в сусідніх країнах. Прихильники угруповання виступають за введення шаріату і боротьбу зі впливом Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram