ГоловнаСвіт

Бен Карсон вибув з президентської гонки у США

У республіканців залишилося чотири кандидати

Бен Карсон вибув з президентської гонки у США
Фото: EPA/UPG

Республіканець Бен Карсон вибув з президентської гонки у США після того, як отримав дуже слабку підтримку під час праймеріз у "супервівторок". Про це пише NY Times.

"Я не бачу політичного шляху вперед у світлі результатів праймеріз "супервівторка". Тим не менш, громадський рух під девізом "Ми народ" триватиме", - заявив Карсон в середу. За його словами, він не братиме участі у сьогоднішніх дебатах кандидатів від Республіканської партії, які відбудуться у його рідному місті Детройті.

Проте, формально його кампанію не зупинили.

У семи з 11 штатів, де відбулися праймеріз у "супервівторок", Карсон посів четверте місце, в чотирьох, що залишилися - останнє, п'яте. За кількістю делегатів, необхідних для того, щоб Республіканська партія номінувала його як кандидата на пост президента США, Карсон є відвертим аутсайдером.

У гонці залишаються Дональд Трамп, Тед Круз, Марко Рубіо і Джош Кейсік.

Карсон з'явився на політичній сцені у 2013 році, коли рокритикував закон про охорону здоров'я президента Барака Обами в присутності самого Обами. Як лікар Карсон відомий тим, що перший у світовій практиці розділив потиличних сіамських близнюків. З 2013 року він не займається хірургічною практикою, оскільки пішов на пенсію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram