ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Обама продовжив санкції проти Росії ще на рік

Президент США не побачив змін в агресивній політиці РФ

Обама продовжив санкції проти Росії ще на рік
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама на рік продовжив санкції, введені проти Росії в березні 2014 року.

Про це повідомляють на сайті Білого дому.

Обама нагадав, що санкції запровадили у відповідь на анексію Криму. Однак оскільки Росія продовжує свої дії, які загрожують суверенітету, територіальній цілісності і безпеці України, санкції було вирішено продовжити ще на рік.

"Дії і політика уряду РФ, зокрема й стосовно анексії Криму та застосування сили в Україні, продовжують підривати демократичні процеси й інститути в Україні, загрожують миру, безпеці, стабільності, суверенітету і територіальній цілісності України", - йдеться в повідомленні.

Наголошено, що продовжено санкції проти російських політиків, причетних до анексії Криму: Олени Мізуліної, Дмитра Рогозіна, Владислава Суркова, Сергія Глазьєва, Валентини Матвієнко, Леоніда Слуцького, Андрія Клішаса й інших. Також продовжено дію арешту активів політиків, причетних до придушення Євромайдану.

Нагадаємо, як заявив днями посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, санкції проти РФ можуть переглянути, тільки коли будуть повністю реалізовані Мінські домовленості. За його словами, Барак Обама вже обговорив цю позицію в розмові з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram