ГоловнаСвіт

Єгипетського депутата позбавили повноважень за обід з ізраїльським послом

Один з депутатів кинув в Тауфіка Окашу черевиком

Єгипетського депутата позбавили повноважень за обід з ізраїльським послом
Египетский депутат и телеведущий Тауфик Окаша

Парламент Єгипту 2 березня проголосував за позбавлення повноважень депутата Тауфіка Окаші у зв'язку з тим, що парламентарій раніше пообідав у себе вдома з послом Ізраїлю в Єгипті Хаїмом Кореном.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на сайт ліванського видання "Дейлі стар".

"За" заходи проти депутата проголосували 465 парламентаріїв з 490, присутніх у середу в парламенті.

За даними видання, депутат і телеведучий Т. Окаша запросив ізраїльського посла на обід у прямому ефірі свого телешоу. Обід пройшов минулого тижня в будинку депутата.

Однак ця подія спровокувала негативну реакцію в єгипетських ЗМІ і в парламенті, і "Дейлі стар" пише, що один з депутатів навіть кинув у Тауфіка Окашу черевиком. 2 березня Окашу не пустили на голосування.

Єгипет 1979 року першим серед арабських країн визнав Ізраїль. Проте багато єгиптян ставляться до Ізраїлю досить критично, додає "Дейлі стар".

Нагадаємо, в травні 2015 року відстороненого від влади президента Єгипту Мохаммеда Мурсі, обвинуваченого в причетності до масової втечі з в'язниці 2011 року, засудили до смертної кари.

У квітні 2015 року Мурсі засудили до 20 років в'язниці за звинуваченням у незаконних арештах і катуваннях демонстрантів 2012 року. Крім звинувачень у причетності до вбивства демонстрантів, колишнього голову держави підозрюють у шпигунстві та співпраці з терористами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram