ГоловнаСвіт

США ввели санкції щодо 12 приватних осіб і п'яти організацій КНДР

Під санкції потрапили 10 функціонерів, пов'язаних із військовими структурами, в тому числі міністр оборони КНДР

США ввели санкції щодо 12 приватних осіб і п'яти організацій КНДР
Фото: EPA/UPG

США 2 березня ввели санкції стосовно 12 приватних осіб і п'яти організацій, пов'язаних з ядерною і ракетною програмами КНДР, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на американський телеканал Ей-Бі-Сі.

Як зазначають, про введення цих санкцій оголосило міністерство фінансів США. Це сталося практично в той момент, коли РБ ООН одностайно прийняла п'яту резолюцію, що посилює санкції відносно КНДР за недавнє ядерне випробування і запуск балістичної ракети.

Під санкції Мінфіну США потрапили, зокрема, 10 функціонерів, пов'язаних із військовими структурами, в тому числі міністр оборони КНДР Пак Ен Сик.

Режим санкцій поширений і на Центральну військову комісію Трудової партії Кореї (ТПК). У Вашингтоні на цю комісію покладають відповідальність за вироблення військової політики ТПК і за керівництво військово-промисловим комплексом країни в координації з Державним комітетом оборони КНДР, проти якого також запроваджено санкції.

Крім того, нові санкції торкнулися Державного управління аерокосмічного розвитку КНДР, міністерства атомної промисловості КНДР і Академії національної оборони КНДР.

У рамках вжитих заходів на території США заморожено всі активи приватних осіб і організацій, що потрапили під санкції. Крім того громадянам США заборонено вступати в ділові контакти з ними.

Раніше США в односторонньому порядку посилили санкції проти КНДР.

Нагадаємо, КНДР запустила ракету дальньої дії 7 лютого, вивівши на орбіту супутник. При цьому Пхеньян діяв усупереч резолюції ООН, яка забороняє використання технології балістичних ракет КНДР.

Окрім того, раніше КНДР заявила про успішне випробування водневої бомби. Згодом США не підтвердили випробування КНДР водневої бомби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram