ГоловнаСвіт

Папа Римський: Церкві не потрібні "брудні гроші"

Експерти наголошують на необхідності посилити агресію в переслідуванні фінансових злочинів Святим Престолом

Папа Римський: Церкві не потрібні "брудні гроші"
Франциск
Фото: isra.com

Папа Римський Франциск заявив про те, що не хоче, щоб люди жертвували Католицькій церкві "брудні гроші".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Деякі благодійники приходять до Церкви і пропонують гроші, отримані на крові інших людей, яких експлуатували, принижували, обертали в рабство і примушували працювати на низькооплачувану роботу", - розповів Франциск у своїй черговій щотижневій розмові з паломниками у Ватикані.

"Я скажу їм: заберіть свої гроші і спаліть їх. Народу Божому не потрібні брудні гроші, їм потрібні серця, відкриті дял Божої милості", - підкреслив понтифік.

Франциск відомий як послідовний критик безмежного капіталізму. 18 лютого, виступаючи перед мексиканськими робітниками, Папа Римський вже закликав покінчити з експлуатацією праці.

"Господь спитає з сьогоднішніх рабовласників, і ми мусимо зробити все можливе, щоб такі ситуації більше не повторилися", - сказав він тоді, зазначаючи, що найкраща інвестиція - це інвестиція в людей і сім'ї.

Як зазначає Рейтер, незважаючи на те, що Франциск посилив владу Управління фінансової інформації (УФІ) Святого Престолу, Спеціальний комітет експертів Ради Європи з питань взаємної оцінки заходів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму (MONEYVAL) минулого року заявив, що Святому Престолу все ще слід бути набагато агресивнішим у переслідуванні фінансових злочинів.

Нагадаємо, у грудні 2014 року Папа Римський звинуватив адміністрацію Ватикану у деспотизмі й жадібності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram