ГоловнаСвіт

Міноборони США запропонувало хакерам зламати свої сайти

Акція "Зламай Пентагон" повинна виявити вразливі місця сайтів американського уряду.

Міноборони США запропонувало хакерам зламати свої сайти
Пентагон
Фото: syria.t30p.ru

Міністерство оборони США заявило, що запропонує американським хакерам перевірити захист кількох загальнодоступних веб-сайтів цього відомства в рамках програми "Зламай Пентагон".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Один з можновладних чиновників відомства розповів про те, що в програмі візьмуть участь тисячі хакерів. Зараз обговорюється можливість присудження грошових призів за успішну кібератаку.

"Я впевнений, що ця інноваційна ініціатива зміцнить наш цифровий захист і, врешті-решт, підвищить нашу національну безпеку", - сказав міністр оборони США Ештон Картер у своїй заяві з нагоди запуску пілотної програми.

Акція "Зламай Пентагон" схожа на аналогічні ініціативи великих американських компаній, які регулярно залучають хакерів до пошуку вразливих місць у своїх системах.

1 березня Міністерство внутрішньої безпеки США попередило енергокомпанії, транспортні мережі та постачальників води про можливі хакерські атаки, здатні спричинити знеструмлення країни. Щоб запобігти їм, підприємствам рекомендують усунути уразливість своїх систем і розробити запасний план дій на випадок незаконного проникнення.

Нагадаємо, що минулого тижня Пентагон оголосив про початок кібервійни проти ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram