ГоловнаСвіт

Брідлав: Кремль і Асад мають намір використати мігрантську кризу, щоб послабити Європу

За словами командувача НАТО, російська операція в Сирії "дико посилила проблему" біженців.

Брідлав: Кремль і Асад мають намір використати мігрантську кризу, щоб послабити Європу
Филип Бридлав
Фото: lenta-ua.net

Під виглядом мігрантів із близькосхідних і африканських країн у Європу проникають терористи і злочинці.

Про це заявив головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі, американський генерал Філіп Брідлав, повідомляє The Guardian.

За його словами, вплив бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" серед мігрантів "поширюється так само стрімко, як ракова пухлина". Як зазначає видання, слова генерала обурили правозахисників.

Брідлав також зазначив, що екстремісти "загрожують безпеці не тільки європейських країн, а й США". За його словами, за останній час у Європу повернулися 1,5 тис. бойовиків, які раніше воювали на боці ІД в Сирії та Іраку.

Окрім того, Брідлав розкритикував Росію за проведення повітряної операції в Сирії, що, на його думку, "дико посилило проблему" сирійської кризи. Як зазначає The Guardian, жертвами російських авіаударів стали понад 1000 мирних громадян. За словами генерала, саме ці авіаудари підштовхують сирійців до втечі в сусідні країни і в Європу.

На думку Брідлава, Кремль і Башар Асад мають намір використовувати мігрантську кризу як зброю, щоб послабити єдність і інфраструктуру Європи. Генерал також сказав, що ослабленню континенту також сприяють націоналістичні групи, які виступають проти мігрантів.

У Євросоюзі 2015 року вибухнула криза через наплив мігрантів. Найбільше біженців прибуває із Сирії, де з 2011 року триває громадянська війна. Відтоді понад 500 тис. сирійців звернулися з проханням про надання притулку в європейських країнах. США за цей час прийняли 2,647 тис. мігрантів із Сирії.

Як зазначає The Guardian з посиланням на дані Держдепу США та Інституту міграційної політики, після терактів 11 вересня 2001 року США прийняли 784 395 мігрантів, з яких тільки п'ятьох заарештували за звинуваченням у тероризмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram