ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Няня, яка обезголовила дитину, пояснила вбивство "наказом Аллаха"

Гюльчехру Бобокулову відправили під варту на два місяці.

Няня, яка обезголовила дитину, пояснила вбивство "наказом Аллаха"
Гюльчехра Бобокулова
Фото: @moslenta

Підозрювана у вбивстві й обезголовленні чотирирічної дівчинки у Москві Гюльчехра Бобокулова у розмові з журналістами визнала свою провину, а на питання, навіщо вона це зробила, відповіла: "Аллах наказав".

Про це повідомляє РБК, кореспондент якого перебуває у Пресненському суді Москви.

Суд задовольнив клопотання слідства, відправивши Бобокулову під варту на термін до 29 квітня.

Обґрунтовуючи необхідність арешту, слідчий заявив, що вона може натиснути на свідків і зв'язатися зі своїми підбурювачами. При цьому слідство не уточнило, хто ці люди: їхні особи поки що не встановлено, триває розшук. "Наразі не встановлено співучасників і підбурювачів", - сказав слідчий.

Громадянку Узбекистану Гюльчехру Бобокулову затримали в понеділок, 29 лютого, біля станції метро "Октябрьское Поле" у Москві, в руках у неї була голова дитини. Згодом з'ясувалося, що жінка працювала нянею маленької дівчинки у московській сім'ї. Дочекавшись, поки батьки підуть, вона, за версією слідства, обезголовила дитину і підпалила квартиру. Бобокулова вже дала зізнавальні свідчення.

"Интерфакс" з посиланням на джерело написав, що правоохоронні органи Узбекистану повідомили російських колег про наявність у Бобокулової психічного розладу. За його словами, у неї ще 1999 року діагностували шизофренію, а у своїй країні вона неодноразово проходила лікування у стаціонарному лікувальному закладі.

Близько п'яти років тому після чергового курсу лікування Бобокулова переїхала в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram