ГоловнаСвіт

Няні, яка вбила дитину в Москві, 17 років тому поставили діагноз "шизофренія"

В Узбекистані вона неодноразово проходила лікування в стаціонарному лікувальному закладі

Няні, яка вбила дитину в Москві, 17 років тому поставили діагноз "шизофренія"

Російські слідчі отримали від правоохоронних органів Узбекистану інформацію про наявність психічного розладу у громадянки цієї країни Гюльчехри Бобокулової,яку підозрюють у резонансному вбивстві малолітньої дівчинки в Москві. Діагноз "шизофренія" поставили Бобокуловій у 1999 році, повідомляє агентство ИНТЕРФАКС.

За даними медиків, на батьківщині вона неодноразово проходила лікування в стаціонарному лікувальному закладі.

За словами джерела, після констатації захворювання чоловік Бобокулової оформив із нею розлучення.

Після чергового курсу лікування, близько п'яти років тому, жінка приїхала в Росію, де, очевидно, приховала наявність у неї душевного розладу.

Крім того, джерело заявило, що, за деякими даними, в день скоєння вбивства цивільний чоловік Бобокулової відвідав її в квартирі, де вона працювала нянею.

Джерело зазначило, що наразі оперативні служби з'ясовують, чи дійсно в квартирі перебувала стороння людина, якщо так, то хто він, і чи може бути причетний до злочину.

Нагадаємо, 29 лютого в Москві біля станції метро "Жовтневе поле" затримали жінку в чорному, яка тримала відрізану голову убитої дитини і кричала "Аллах акбар". Жінка була нянею 4-річної дівчинки. Вона вбила її в квартирі по вулиці Народного Ополчення, потім відрізала дитині голову і спалила будинок. Після цього вона вийшла на вулицю і погрожувала себе підірвати. Перед затриманням жінка кричала, що ненавидить демократію, і що вона терористка.

Пізніше повідомляли, що Гюльчехра Бобокулова, підозрювана у вбивстві чотирирічної вихованки в Москві, зізналася в скоєному і погодилася розповісти подробиці на місці злочину.

Слідство встановило, що Бобокулова проживала в сім'ї як няня впродовж трьох років, нарікань до неї з боку батьків дітей не виникало і будь-яких дивацтв у поведінці жінки за цей час вони не відзначали. У січні вона виїжджала у відпустку на батьківщину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram