ГоловнаСвіт

Apple виграла суд у ФБР про злом iPhone

Від компанії вимагали зламати смартфон, що належав обвинуваченому в наркоторгівлі

Apple виграла суд у ФБР про злом iPhone

Суд Нью-Йорка відмовився зобов'язати компанію Apple допомогти Федеральному бюро розслідувань США у зломі мобільного телефону, який належав обвинуваченому у справі про наркоторгівлю.

Про це повідомляє BBC.

Позов подали ще в жовтні 2015 року - за кілька місяців до скандалу, що розгорівся нещодавно в Каліфорнії навколо аналогічного суду ФБР з Apple.

"Чинне законодавство не зобов'язує Apple виконувати вимоги ФБР супроти своєї волі, у зв'язку із чим позов відхилили в повному обсязі", - наголошено в рішенні суду.

Постанову нью-йоркського суду формально не можуть вважати прецедентом під час розгляду скарги Apple на рішення каліфорнійського суду, але перемога в Нью-Йорку все одно дає компанії певну перевагу.

Нагадаємо, раніше ФБР зажадало від Apple зламати телефон Саєда Фарука, який влаштував стрілянину в Сан-Бернардино (Каліфорнія) і був застрелений під час затримання. В результаті стрілянини 14 людей загинули, ще 22 людини отримали поранення. Компанія Apple вирішила оскаржити цю вказівку ФБР. Слідчі наполягають, що смартфон може містити важливу для слідства інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram