ГоловнаСвіт

У Франції знесення табору біженців переросло в безлад

Поліцейські застосували сльозогінний газ проти 150-200 осіб

У Франції знесення табору біженців переросло в безлад
Фото: DW

На півночі Франції під час знесення частини наметового табору біженців поблизу Кале в понеділок, 29 лютого, відбулися зіткнення мігрантів і активістів, що їх підтримують, з поліцією, повідомляє DW.

Згідно з повідомленням, поліцейські застосували сльозогінний газ проти 150-200 осіб, які кидали в них каміння і підпалили три імпровізовані намети в так званих "Джунглях".

Раніше близько 20 працівників спеціально найнятої будівельної компанії почали демонтовувати порожні мігрантські курені в присутності великого наряду сил МВС Франції.

За даними французької влади, в таборі проживали до 1 тис. осіб. Згідно з неофіційними даними, на його території жили до 3,4 тис. біженців, серед яких жінки і маленькі діти.

Передбачається, що жителів "джунглів" перевозять в інші притулки для біженців у Франції, проте багато з них не хочуть залишати Кале, оскільки прагнуть потрапити до Великобританії.

Адміністративний суд у Франції дозволив знести південну частину наметового табору для біженців у місті Кале, що отримав назву "Джунглі", 25 лютого. Зносу не підлягають лише громадські установи, такі як школи і театр, що містяться на території табору.

Нагадаємо, 12 лютого Бельгія тимчасово відновила прикордонний контроль на кордоні з Францією, щоб уникнути напливу мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram