ГоловнаСвіт

У результаті вибухів у Багдаді загинули 70 людей (оновлено)

Відповідальність за вибухи взяла на себе "Ісламська держава"

У результаті вибухів у Багдаді загинули 70 людей (оновлено)
Теракт в Багдаде
Фото: EPA/UPG

У столиці Іраку Багдаді 28 лютого на ринку в населеному переважно шиїтами районі вибухнули дві бомби. Поки що не зрозуміло, хто стоїть за цим нападом, повідомляє ВВС.

Поліція і лікарі повідомляють про 24 убитих і понад 60 поранених.

Повідомляють, що бомби підірвали смертники.

Хоча ніхто не взяв на себе відповідальність за ці вибухи, бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" вже не раз здійснювали вибухи в шиїтських районах Багдада й інших міст Іраку.

Раніше 28 лютого бойовики "ІД" напали на одне з передмість Багдада. Напад стався біля розташування військ у передмісті Абу-Грейб.

Троє бойовиків у начинених вибухівкою автомобілях підірвали себе, після чого інші бойовики відкрили вогонь по позиціях військових. 13 військовослужбовців і поліцейських загинули.

Оновлено. Телеканал Al Arabiya повідомляє про те, що не менш ніж 70 людей загинули в результаті вибухів у населеному переважно мусульманами-шиїтами районі Багдада. Ще близько 100 отримали поранення, повідомляє РБК-Україна.

Теракт скоїли через кілька годин після того, як на заході іракської столиці урядовим силам удалося зірвати декілька атак бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД). Згідно із заявою армійського командування, в операції проти екстремістів на заході Багдада було ліквідовано понад 10 радикалів, у тому числі кількох терористів, які вже були споряджені для вчинення актів самопідриву.

ІД узяла на себе відповідальність за вибухи, повідомив канал AL Jazeera.

Нагадаємо, про вибух двох бомб у Багдаді повідомляли 25 лютого. У результаті вибухів загинули щонайменше 15 осіб. Поліція і лікарі повідомляли про 50 поранених. Як зазначали, один зі смертників підірвав себе в приміщенні мечеті. Другий підірвав бомбу, коли співробітники служби безпеки зібралися на місці першого вибуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram