ГоловнаСвіт

Путін може обійти санкції через західні банки, - Die Welt

Росія може запросити низку західних банків узяти участь в аукціоні щодо позик.

Путін може обійти санкції через західні банки, - Die Welt
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін знайшов спосіб вийти на ринок капіталу в обхід санкцій, Москва може випустити облігації на 3 млрд доларів і залучити банки ЄС, США і Китаю, пише РБК-Україна з посиланням на Die Welt.

Видання зазначає, що Росія хоче випустити облігації строком на 10 років і запрошує на аукціон Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, J. P. Morgan і Morgan Stanley. Зазначають, що санкції Заходу проти РФ не забороняють банкам брати участь в аукціонах за позиками, тому що в списку санкцій є підприємства, а не сама держава.

Die Welt також зазначає: якщо Росії вдасться розмістити позики, то "для ЄС і США це було б політичним фіаско". Путін може залучити іноземну валюту, а потім передати її фірмам зі списку санкцій.

Як відомо, уряд США закликав найбільші американські банки не брати участь у розміщенні російських євробондів, оскільки це суперечить міжнародним санкціям, накладеним на Росію.

Нагадаємо, востаннє Росія розміщувала євробонди в 2013 році, коли вона залучила загалом 11,4 млрд доларів. У 2015 році вони принесли інвесторам 21,1% доходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram