ГоловнаСвіт

Лех Валенса заявив про фальсифікацію документів про його агентурне минуле

Політик готовий судитися з кожним, хто вважає інакше.

Лех Валенса заявив про фальсифікацію документів про його агентурне минуле
Фото: thefamouspeople.com

Колишній лідер профспілки "Солідарність", екс-президент Польщі, лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса вважає недавно опубліковані документи, які вказують на його агентурне минуле, фальшивкою.

Про це в неділю, 28 лютого, повідомляє ТАСС.

"Коли я дивлюся на ці папери, я повинен сказати, що їх непогано підробили", - заявив Валенса. "Все це фальсифікція", - додав він.

Політик готовий судитися з кожним, хто вважає інакше. Однак експерти впевнені, що документ справжній, найближчим часом буде проведено графологічну експертизу.

Нагадаємо, Валенса залучений у гучний скандал після публікації Інститутом національної пам'яті архівів, в яких йдеться про його зв'язки зі спецслужбами. До досьє прикріплено особисту справу політика, який працював під псевдонімом "Болек". У тексті документа заявлено, що екс-голова держави "зобов'язався співпрацювати зі службою безпеки в справі виявлення і боротьби з ворогами Польської Народної Республіки".

У суботу, 27 лютого, у Варшаві пройшов марш Комітету оборони демократії на підтримку лідера профспілки "Солідарність" Валенси. Участь в акції "Стіна за Валенсу", за різними даними, взяли від 15 до 80 тисяч осіб. Валенса закликав учасників акції не вірити думці, що "комуністичні спецслужби принесли Польщі свободу і незалежність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram