ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Партія "Яблуко" висунула Явлінського кандидатом у президенти Росії

Явлінський є засновником партії "Яблуко"

Партія "Яблуко" висунула Явлінського кандидатом у президенти Росії
Основатель партии "Яблоко" Григорий Явлинский
Фото: yabloko.ru

З'їзд російської партії "Яблуко" схвалив висунення Григорія Явлінського на посаду президента Російської Федерації на виборах 2018 року.

Про це повідомляє офіційний сайт політичної сили.

Кандидатуру Явлінського висунула голова партії Емілія Слабунова.

"Він уособлює альтернативу Володимиру Путіну та його системі, представляє образ майбутнього, цінності, пріоритети, які принципово відрізняються від тих, що прийняті в сьогоднішній російській політиці", - сказала вона.

"За" кандидатуру Явлінського проголосували 135 делегатів з'їзду, "проти" - один.

Висування Явлінського підтримали також гості з'їзду - опозиційні політики Володимир Рижков і Дмитро Гудков. Рижков зазначив, що в опозиції повинен бути єдиний кандидат у президенти.

У своєму виступі Явлінський назвав "апатію і зневіру" головними проблемами, які переслідують Росію.

"Сьогодні нашою головною перешкодою на шляху до майбутнього стає вже навіть не сам Путін або його система, а зневіра і апатія. Це супротивник не менш серйозний, ніж ті, хто сидять у Кремлі і в Думі. Коли більшість у країні апатична, саме маргінали починають правити бал, створювати і диктувати порядок", - заявив Явлінський.

Нагадаємо, Явлінський є засновником партії "Яблуко". Брав участь у виборах президента РФ у 1996-му і 2000 роках, 2012 року його кандидатуру не було зареєстровано Центрвиборчкомом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram