ГоловнаСвіт

Кемерон назвав вихід Великобританії з ЄС "авантюрою століття"

Британський прем'єр закликає прихильників виходу країни з ЄС задуматися про можливі наслідки.

Кемерон назвав вихід Великобританії з ЄС "авантюрою століття"
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, звертаючись до прихильників виходу країни з Євросоюзу, заявив, що таке рішення може стати "авантюрою століття".

"Рішення Великобританії вийти з ЄС стане авантюрою століття. Майбутнє наших дітей буде поставлено на карту", - цитує The Telegraph Кемерона.

На його думку, в разі виходу з ЄС Великобританії доведеться заново налагоджувати торговельну співпрацю з країнами ЄС, а це займе якийсь час. До того ж виникне питання гарантування безпеки, додав британський прем'єр. Але головною проблемою Кемерон бачить невизначений стан Великобританії в світі.

"Це ризик для нашої економіки, тому що ці зміни можуть чинити тиск на фунт, на наші облікові ставки і на показники росту. Ризик співпраці з питань злочинності та безпеки. І ризик нашої репутації як сильної країни в центрі найважливіших світових організацій", - наводить видання слова прем'єра.

У зв'язку з цим він пропонує зробити вибір між "великою невідомістю" і "великою Британією".

Нагадаємо, раніше міністри фінансів "Великої двадцятки" (G20) попередили, що вихід Великобританії з Європейського Союзу стане шоком для світової економіки.

Як відомо, референдум про вихід Великобританії з Євросоюзу призначено на 23 червня. Рішення, яке в цей день приймуть британці, буде остаточним і повторні референдуми проводити не будуть.

"Велика двадцятка" об'єднує 20 найбільших економік світу, до її складу входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Південна Корея, ПАР, Японія і Європейський Союз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram